12 Haziran 2016 Pazar

The Middle Of Bridge - Köprünün Ortasında, 2005

















Artist Name: Şinasi Güneş
Title: The Middle Of Bridge
Time: 01:14
Media: Video-Art
Format: DVD Pal
Music: Orbital
Year: 2005

This work, is a bridge that connects the east and the west.The live liness of west of bridge meets the serenity of the east.Suicides happen in the middle of this bridge and sometimes it is an arena wish to chosen by those who wish to perform their show.
A point  where two cultures meet.
It is a state between reality and fantasy.It may be a rehearsal for suicide or suicide itself.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sanatçı İsmi: Şinasi Güneş
Yapıt İsmi: Köprünün Ortası
Süre: 01:14
Türü: Video-Art
Format: Dvd Pal
Müzik: Orbital
Yıl: 2005

Bu çalışma Avrupa yakası ile Anadolu yakasını birleştiren Boğaziçi köprüsünün ortasından atlayan bir figürü içermekte.Köprünün ortası birçok kez insanların intihar eylemini gerçekleştirdikleri veyahut gösteri amaçlı kullandıkları zaman zamanda ideolojik eylemlerini oluşturdukları etkili bir nokta.Görsel ve düşünsel açıdan konumu itibariyle mekansal kapsamı ile oldukça vurucu.
Avrupa yakası hareketliliği, eğlence ve kültür hayatını betimlerken,  anadolu yakası ise daha durağan, güvenli, yalın bir hayatı sembolize etmekte.Boğaziçi köprüsü iki farklı kültürün, doğu ile batının birleştiren bir ara bağlaç. Türk kültürel hayatının sorgulanması bir anlamda bu ülkede yaşayan herhengi bir bireyin sorgulanması söz konusu olan.

Çalışmada sol üst köşede mizahi yönü ile intihar provası  yapan bir birey görüntülenmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder